A száraz akkumulátor három jelzője.

- 2021-05-26-

1. A névleges feszültség általában véve az út kivezetésének feszültsége normál működés közben, szigorúan véve az új akkumulátor feszültségértékétől a legalacsonyabb feszültségértékig eltelt idő átlagos feszültsége. Az új vagy éppen feltöltött akkumulátor feszültsége valamivel magasabb lesz a névleges feszültségnél, és használat után azonnal erre az értékre csökken, és ezután még sokáig ezen az értéken maradhat. Ha ez a feszültség alacsonyabb, az akkumulátor feszültsége viszonylag gyorsan csökken, amíg már nem használható.


2. Kapacitás: Az akkumulátor elektromos energiája, általában mAh, 500 mAh, azt jelenti, hogy az akkumulátor 50 mA árammal lemerül, és 10 órán keresztül képes működni. Ez a fajta mérés durva, mivel a munkaidő nem lineárisan arányos, ha a különböző típusú akkumulátorokat különböző áramerősség mellett merítik le. Ezért a szigorúbb akkumulátorkapacitást abban fejezik ki, hogy hány ohmos ellenállást lehet kisütni és mennyi időt, és vannak különbségek a kisütési módszerekben, mint például a folyamatos, a rés és a rövid távú. Például egy bizonyos márkájú alkáli elem esetén 10 ohmos terhelés esetén a folyamatos kisülési idő 0,9 voltra â ‰ ¥ 20 óra; 1,8 ohmos terhelés esetén a kisütési idő 15 másodperc percenként, a kisülések száma pedig 0,9 volt - 660. Előbbi kisülési körülményei megegyeznek a nagyobb magnókkal vagy a szokásos elektromos játékokkal, az utóbbiak pedig hasonlóak villogó töltéshez. Minél több újszerű és kiváló minőségű akkumulátor van, annál jobb a kapacitás linearitása.


3. Tárolási idő és önkisülés mértéke. Általában az eldobható elemek tárolási ideje körülbelül 2-3 év. Ennek oka az akkumulátor kisülési hatása a szabad elhelyezésben. Az újratölthető akkumulátor magas önkisülési sebessége miatt az önkisülés mértéke általában közvetlenül megadásra kerül, ami havi néhány százalék ([%]/hónap).