A tiszta és környezetvédelem lesz az új energia akkumulátorok fejlesztési iránya

- 2021-07-20-

A háttérben, hogy az új energiájú járművek minden fél nagy figyelmet keltettek, a teljes akkumulátoripar, beleértve az ólom-sav akkumulátorokat és a lítium akkumulátorokat is, előnyben részesült a tőkével. Az idei év első felében hazám új energiatermelő járművek teljesítménye tízszeresére nőtt, és a megfelelő akkumulátorpiac is fellendült. A riporter a vizsgálatban és az interjúban megállapította, hogy az akkumulátoripar jelenlegi véleménye az újrafelhasználható, tiszta és környezetbarát akkumulátorok kifejlesztéséről meglehetősen egységes, de különböző irányok vannak a specifikus technikai útvonalak kiválasztásában, ami számos lehetőséget biztosít a kínai akkumulátorok számára ipari innováció.
Az új energia akkumulátor stratégia egyértelmű
Makropolitikai szinten az új energiastratégia keretében az akkumulátoripar fejlesztésére vonatkozó politikai álláspont nagyon világos volt. A közelmúltban arról számoltak be, hogy hazám új energiaipari autóiparának fejlődésének elősegítése érdekében az Ipari és Informatikai Minisztérium megszervezi és megfogalmazza az akkumulátorok fejlesztésére vonatkozó ötleteket, és várhatóan erőteljes támogatást nyújt az iparpolitika, a pénzügyi támogatások, és adókedvezmények. Más kedvező nemzeti és helyi politikákat is folyamatosan vezetnek be.
A 27 -én megtartott Akkumulátor Technológiai Innovációs Fórumon elméleti és gyakorlati körök is úgy vélték, hogy az új energiaakkumulátorok kifejlesztése az egyetlen módja annak, hogy az ország új energiastratégiákat hajtson végre. Ő Zuoxiu, a Kínai Tudományos Akadémia akadémikusa úgy véli, hogy a "vízenergia + szélerőmű + napenergia + szivattyúzott tárolóerőművek" erőteljes fejlesztése az egyetlen lehetőség a jelenlegi kínai energiaproblémák teljes megoldására. Ennek megfelelően kell fejleszteni az akkumulátoripart, ideértve az energiatároló akkumulátorokat és az új energiájú járműakkumulátorokat.
Valójában a jelenlegi hazai új energia akkumulátor terület gyors fejlődést ért el. Az Ipari és Informatikai Minisztérium adatai szerint az idei év első felében hazám lítium-ion akkumulátora (beleértve az elemeket, anódokat és katódokat, szeparátorokat, elektrolitokat és speciális berendezéseket stb.) stabil fejlődést tartott fenn, összkibocsátási értéke közel 40 milliárd RMB. Az ipari szerkezet és az új technológiák Világos foltok jelennek meg az alkalmazásban.
Különféle technikai útvonalak lehetségesek
Az iparág általános jólétében az iparág több technikai útvonalának együttélése több lehetőséget teremt az iparágban.
A China Securities News újságírója egy vizsgálatban és egy interjúban megállapította, hogy kiforrott technológiaként az ólomakkumulátorok még mindig teret találnak a piaci terjeszkedésnek. Bár a lítium elemek robbanásszerű fejlődése részben összenyomta őket, az érett és stabil technológia és a növekvő környezetvédelmi szabványok az iparágnak adtak lehetőséget. A vezető kínai vállalatok fejlődési lehetőségeket hoztak. A kiállításon résztvevő tőzsdén jegyzett Mengshi Technology cég kijelentette, hogy az ólom-sav akkumulátorok működése stabil és viszonylag biztonságos. Jelenleg az iparnak nem kell aggódnia a lítium akkumulátorok összenyomódása miatt. Jelenleg a cég elegendő megrendeléssel rendelkezik ólom-sav akkumulátorokra. Shen Weixin, a Shanghai Haibao Special Power Supply Co., Ltd. elnöke úgy véli, hogy a kijavítás után az ólomakkumulátor-ipar fejlődése fokozatosan ésszerűbbé vált, de az iparnak még mindig erőfeszítéseket kell tennie a környezetvédelem és az engedélyezés területén Termelés. Az ipar gyors fejlődése továbbra is számos problémával szembesül.
Az akkumulátor típusával kapcsolatos vitán kívül egyedül a lítium-ion akkumulátorok területén több technikai út is létezik. Yang Li, a Shanghai Jiaotong Egyetem professzora elemezte, hogy jelenleg számos technikai útvonal létezik a lítium akkumulátorok területén. A lítium-ion akkumulátor pozitív és negatív anyagok, valamint az akkumulátor-elektrolitok szempontjából számos technikai útvonal létezik itthon és külföldön. Véleménye szerint a technikai útvonalak diverzifikációja kedvez az innováció csúcspontjának.
Ezt az iparágban is igazolták. A kiállító Jiaxing ReachTop Battery Power Technology Co., Ltd. példaként említve a vállalat elárulta, hogy sikeresen kifejlesztett kiváló minőségű lítium-hexafluor-foszfát elektrolitot, amely várhatóan felülmúlja az iparág vezető külföldi gyártóit. Úgy tűnik, hogy az elektrolit biztosítja, hogy az akkumulátor ne deformálódjon a magas hőmérsékletű ciklus teszt során. Ezenkívül a vállalat tanulmányozza és kísérletezik a lítium akkumulátoros elektrolitokban lévő fluortartalmú adalékokkal, és várhatóan jobb eredményeket ér el.