Óvintézkedések az alkáli száraz elemekkel kapcsolatban

- 2021-07-31-

Szivárgó elektrolit
Alkáli elemeka régóta elhelyezett szivárog az elektrolit. Mivel az elektrolit maró hatású lúgos anyag, kálium -hidroxid, irritálja a szemet, a légutakat és a bőrt; az elektrolit fémeket is korrodál, és károsítja az elektronikus alkatrészeket, így az akkumulátorból szivárgó elektrolit is károsíthatja az akkumulátort használó termékeket, különösen az elektronikai termékeket.
Ne töltsön alkáli elemeket
Töltésalkáli elemekaz akkumulátor elektrolit -szivárgását is okozhatja, vagy akár meg is szakíthatja az akkumulátort. Nagyon kis számúalkáli elemek are designed to be rechargeable, but they can only be charged with a relatively small current. It often takes a full day or more to achieve an obvious charging effect, and there are not many rechargeable times, which is quite inconvenient. So it has been difficult to find in the market. Some chargers claim to be able to charge ordinary disposable alkáli elemek, but such products cannot guarantee the performance of the charged battery.
Használjon azonos típusú és kapacitású elemeket
Ha több akkumulátort használ, akkor ugyanazt a modellt vagy akár azonos márkájú elemeket kell használnia; kerülje a régi és az új elemek keverését. Ellenkező esetben megnő az elektrolitszivárgás veszélye.
Külön tárolja, ha nem használja
Ha az elemmel működtetett eszközt nem használja, akkor az akkumulátort ki kell venni és külön kell tárolni, hogy elkerülje az elemmel működő készülék károsodását, ha az elektrolit túl sokáig szivárog ki a tárolóból.