Az alkáli száraz akkumulátor bevezetése

- 2021-08-11-

Az alkáli elemek más néven alkáli-cink-mangán elemek és alkáli-mangán elemek. Ezek a legjobban teljesítő fajták a cink-mangán akkumulátor sorozatban. Alkalmas nagy ürítési kapacitáshoz és hosszú távú használatra. Az akkumulátor belső ellenállása alacsonyabb, így a generált áram nagyobb, mint a hagyományos karbon akkumulátoroké. Mivel az ilyen típusú elemek nem tartalmaznak higanyt, szándékos újrahasznosítás nélkül a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíthetők.

Az alkáli elemek sikeres nagy kapacitású száraz akkumulátorok, és költségtakarékos elemek közé tartoznak. Az alkáli elemek pozitív elektródaként mangán -dioxidot, negatív elektródként cinket és elektrolitként kálium -hidroxidot használnak. Jellemzői jobbak, mint a szén -dioxid akkumulátorok, és az elektromos kapacitás nagy. A kémiai képlet a következő: Zn+MnO2+H2Oâ † ’Mn (OH) 2+ZnO.
Az alkáli elemek szerkezetükben a szokásos elemekkel ellentétes elektródstruktúrát alkalmaznak, ami növeli a pozitív és negatív elektródák közötti relatív területet, és az ammónium-klorid és cink-klorid oldatokat nagy vezetőképességű kálium-hidroxid oldattal helyettesíti. A cink negatív elektróda is A pelyhektől granulátumokká váltás növeli a negatív elektróda reakcióterületét. Ezenkívül nagy teljesítményű elektrolitikus mangánport használnak, így az elektromos teljesítmény jelentősen javul. Általában az azonos típusú alkáli elemek a hagyományos elemek kapacitása és lemerülési ideje. 3-7-szer magasabb, mint az alacsony hőmérsékletű teljesítmény. Az alkáli elemek alkalmasabbak nagyáramú folyamatos kisülésre és nagy üzemi feszültségű alkalmazásokra, különösen kamerákhoz, zseblámpákhoz, borotvákhoz, elektromos játékokhoz és CD-khez. Számítógép, nagy teljesítményű távirányító, vezeték nélküli egér, billentyűzet stb.

Hazánkban sokan nem ismerik az alkáli elemeket, de elképesztő sebességgel kezdték elfoglalni a piacot. Fő előnye a tartós teljesítmény, amely általában hétszerese a normál akkumulátoroknak, és a kezdeti helyreállítási idő rövid, így a legmegfelelőbb a fényképezőgép vakuja számára. A kimenet stabil és nem szivárog folyadék, ezért egyes fejlett elektronikai termékek, például BP -gépek, távirányítók, elektronikus fényképezőgépek stb. Előírják, hogy alkáli elemeket kell használni. Van egy kis titok is: az alkáli elemeket általában donot újratöltés jelzi (nem újratölthető), ami biztonsági okokból történik. Ezenkívül a "lemerült" alkáli elemek bizonyos ideig energiát tudnak visszanyerni, miután bizonyos ideig elhelyezték őket, így az alkáli elemek szakaszos használata hosszabb ideig tarthat. Az alkáli elemek azonosíthatók, ha megnézik, hogy kínai nyelven az ALKALINE vagy az "alkáli elemek" felirattal vannak -e nyomtatva.

Óvintézkedések
(1) Ne töltse az akkumulátort, mert ez szivároghat vagy veszélyes lehet.
(2) Ügyeljen az akkumulátor polaritására, hogy elkerülje a helytelen telepítést.
(3) Ne zárja rövidre, ne melegítse fel, ne tegye tűzbe, és ne próbálja szétszedni.

(4) Ne keverje a régi és az új elemeket.