Milyen előnyökkel jár a környezetbarát akkumulátorok használata?

- 2021-07-20-

Miért érdemes környezetbarát akkumulátorokat használni?
A kicsi hulladék akkumulátor zavaróvá teszi az agy minden területét. Az újrafeldolgozással és ártalmatlanítással kapcsolatos régi problémákat minden fél sújtotta. A tegnapi újságíróknak adott interjúban néhány, a környezetvédelmi osztályért felelős személy úgy vélte, hogy a hagyományos elemek környezetbe történő szennyezésének fő oka az, hogy higanyt tartalmaznak. Ebben az esetben a rövidítés ebben a szakaszban a higanyt nem tartalmazó, környezetbarát elemek használatának előmozdítása.

1. A környezetbarát akkumulátorok higanymentes akkumulátorok
Mi az a környezetbarát akkumulátor? A riporter az elmúlt napokban a nyomozás során megállapította, hogy sok állampolgár nem érti ezt. Valójában a környezetbarát akkumulátorok higanymentes akkumulátorok. A higanymentes akkumulátor nemzeti meghatározása szerint az akkumulátor higanytartalma kevesebb, mint az akkumulátor súlyának 0,0001% -a, és az alacsony higanytartalom jelentése azt jelenti, hogy az akkumulátor higanytartalma kevesebb, mint az akkumulátor súlyának 0,025% -a. Már tavalyelőtt kilenc minisztérium és bizottság, köztük a Kínai Nemzeti Könnyűipari Tanács közösen kiadott egy dokumentumot, amely kimondja, hogy 2001. január 1 -jétől minden hazai és külföldi akkumulátor termék (beleértve az elektromos készülékekhez illő elemeket is) belép a hazai piacra. minden egyes akkumulátort higanytartalommal kell megjelölni (az akkumulátor termékek higanytartalmának jelölési módszerét még nem tették közzé a nemzeti szabványban, és a hazai környezetvédelmi akkumulátorgyártók különböző címkékkel rendelkeznek, beleértve az alacsony higanytartalmú, nem higany vagy nulla higany és nulla higany), A higanytartalmú akkumulátorok nem léphetnek be a piacra. Ily módon, amikor akkumulátort vásárolunk, csak meg kell vizsgálnunk az akkumulátor higanytartalmát, hogy megtudjuk, környezetbarát akkumulátorról van -e szó.

2. A környezetbarát akkumulátorok csökkenthetik a környezeti nyomást
Miért érdemes környezetbarát akkumulátorokat használni? Wang, a Kína Akkumulátoripari Szövetség főtitkára újságíróknak adott telefonos interjújában elmondta, hogy a hagyományos elemek gyártásakor a higanyt használják az elemek korróziógátlójaként (az akkumulátorok kémiai hatásra épülnek, és általában véve korróziót használnak A higany használata javíthatja az akkumulátor kisülési teljesítményét és tárolási teljesítményét, de ha a hulladék elemet nem megfelelően kezelik, a benne lévő higany behatol a talajba és a vízbe, és belép a természet körforgásába, a környezet.

3. A környezetbarát akkumulátorok magas költséghatékonysága

Valójában a legtöbb fogyasztó, miközben figyel a környezetvédelemre, inkább az előnyök miatt aggódik.
Wang, a Kína Akkumulátoripari Szövetség főtitkára újságíróknak elmondta, hogy a környezetbarát akkumulátorok sokkal költséghatékonyabbak, mint a hagyományos akkumulátorok. Először is, a Kínában jelenleg gyártott környezetbarát elemek alkáli elemek, amelyek 2-4-szeresét tartalmazzák a normál akkumulátoroknak. Bár az ára magasabb, mint a hagyományos akkumulátoroké, mégis érdemes környezetbarát akkumulátorokat vásárolni ehhez képest. Ennél is fontosabb, hogy elősegíti a környezet védelmét. Még ha véletlenül el is hagyják a vadonban, a higanyszivárgás miatt nem szennyezi a vizet és a talajt.

4. A higany akkumulátorok 4 év múlva eltűnnek

Már a kilencvenes évek közepén a különböző nemzeti minisztériumok és bizottságok aktívan terveztek higanymentes és alacsony higanytartalmú akkumulátorokat minden oldalról érkező szakértők irányítása alatt. Wang főtitkár azt mondta: A tényleges helyzetnek megfelelően hazám először eléri az alacsony higanyszintet, majd fokozatosan higanymentes lesz.