Óvintézkedések az alkáli száraz akkumulátor legújabb technológiájához

- 2021-08-11-

Újratölthető alkáli cink-mangán elem (újratölthető alkáli cink-mangán elem) Javított alkáli cink-mangán akkumulátor, amely töltéssel többször is használható, RAM néven. Az ilyen típusú akkumulátor szerkezete és gyártási folyamata alapvetően megegyezik az alkáli -cink -mangán akkumulátorral.
Az újratölthetőség érdekében az akkumulátort alkáli cink-mangán elemek alapján fejlesztették: „Javítsa a pozitív elektróda szerkezetét, növelje a pozitív elektródagyűrű szilárdságát, vagy adjon hozzá adalékanyagokat, például kötőanyagokat a pozitív elektróda megelőzésére. duzzanat töltés és kisütés közben; - a pozitív elektróda dopping révén a mangán -dioxid visszafordíthatóságának javítása érdekében; â '¢ szabályozza a cink mennyiségét, mint negatív elektróda aktív anyagot, és szabályozza a mangán -dioxid kibocsátását csak 1 elektronnál; -Javítsa az elkülönítő réteget, hogy megakadályozza, hogy a cink-dendritek behatoljanak a szigetelő rétegbe, és ne zárja rövidre az akkumulátort, amikor az akkumulátor fel van töltve.
Az újratölthető alkáli-cink-mangán akkumulátor töltés-kisütési ciklusa gyengébb, mint a hagyományos másodlagos akkumulátoré, és a töltés-kisütő rendszer nagyban befolyásolja az akkumulátor élettartamát. A teljes töltési és kisütési ciklus élettartama csak körülbelül 50 -szeres. Az ilyen típusú akkumulátorok használatakor ne merítse túl a merülést, a sekély kisülés jelentősen javíthatja az akkumulátor élettartamát. Az akkumulátor kisütési reakciója megegyezik az alkáli cink-mangán elem akkumulátorával, és a kisütési reakció fordított reakciója töltés közben következik be:
MnOOH+Zn (OH) 2â † ’Zn+MnO2+H2O
Az akkumulátorok rövid élettartama miatt a fejlesztés korlátozott. Az Egyesült Államokban és Kanadában csak néhány vállalat rendelkezik nagyszabású termeléssel a világon. hazám is gyárt ilyen elemeket, de a gyártási és exportvolumen kicsi.


kapacitás
Thekapacitás of alkaline batteries is higher than that of carbon batteries. The reason is that the manganese dioxide used as the cathode has higher purity and density, and the internal parts (such as electrodes) are smaller in volume, which also frees up space, which helps increase thekapacitás. Thekapacitás is 3 to 5 times more than that of carbon batteries. However, thekapacitás of alkaline batteries will decrease as the output current increases. For example, the same battery can have akapacitás of 3000mAh at low output current, but when used in a load of 1A current, thekapacitás will only be 700mAh, which is less than 1/4 of the original.
Feszültség
Egyetlen alkáli elem elektromotoros ereje (e.m.f), azaz a feszültség, amikor nincs terhelés, általában 1,5 V, de különböző mangán -dioxid és cink -oxid esetén a feszültség 1,5 V és 1,65 V között változik. A terhelés csatlakoztatásakor a feszültség csökken a kimeneti áram növekedésével, és a feszültség körülbelül 1,1 V -ról 1,3 V -ra csökken normál terhelés mellett.
Jelenlegi
Alkaline batteries can output more current than carbon batteries, but smaller than ordinary storage batteries. Alkaline batteries with largerkapacitás can output larger currents because the electrode area increases and more substances can produce chemical reactions at the same time. Excessive current will heat up the battery during the discharge process. Generally, AA batteries can output 700mA current without heating up significantly, while larger models of C and D batteries can withstand greater current without heating up significantly.

Szivárgó elektrolit
A hosszú ideig tárolt alkáli elemekből kifolyik az elektrolit. Mivel az elektrolit maró hatású lúgos anyag, kálium -hidroxid, irritálja a szemet, a légutakat és a bőrt; az elektrolit fémeket is korrodál, és károsítja az elektronikus alkatrészeket, így az akkumulátorból szivárgó elektrolit is károsíthatja az akkumulátort használó termékeket, különösen az elektronikai termékeket.
Ne töltsön alkáli elemeket
Az alkáli elemek töltése az akkumulátor elektrolit -szivárgását is okozhatja, vagy akár meg is szakíthatja az akkumulátort. Nagyon kis számú alkáli elemet újratöltésre terveztek, de csak viszonylag kis árammal tölthetők. A nyilvánvaló töltési hatás eléréséhez gyakran egy teljes napra vagy többre van szükség, és az újratöltések száma nem sok, ami meglehetősen kényelmetlen. Tehát nehéz volt megtalálni a piacon. Vannak olyan töltők is, amelyek azt állítják, hogy képesek a szokásos eldobható alkáli elemek töltésére, de az ilyen termékek nem garantálják a teljesen feltöltött akkumulátor teljesítményét.
Use batteries of the same model andkapacitás
Ha több akkumulátort használ, akkor ugyanazt a modellt vagy akár azonos márkájú elemeket használja; ne keverje össze a régi és az új elemeket. Ellenkező esetben megnő az elektrolitszivárgás veszélye.
Külön tárolja, ha nem használja
Ha az elemmel működtetett eszközt nem használja, akkor az akkumulátort ki kell venni és külön kell tárolni, hogy elkerülje az elemmel működő készülék károsodását, ha az elektrolit túl sokáig szivárog ki a tárolóból.